Legenda
E-learning Een online (interactive) manier van leren via een link op de website. Webinar Een online interatieve training die rechtstreek door een presentator wordt gegeven via webcam en microfoon. (Speed) seminar Een bijeenkomst waarbij een expert kennis deelt over een bepaalde technologie of thema. Uitwisseling van kennis staat voorop. Workshop Een bijeenkomst waarbij theorie en praktijk bij elkaar gebracht worden. Er wordt vaak aan de hand van opdrachten gewerkt. Lunch Link & learn Link & Learn is onze tijdelijke "corona-proof" variant tót we weer samen kunnen lunchen. Een kosteloze en informele kennissessie van max. 2 uur bij u op locatie, onder het genot van een door ons verzorgde lunch. Training Een combinatie van theorie en praktijk waarbij vaardigheden worden verbeterd/vergroot.
Basic
Advanced

Seminar

EMC en Power Quality

Classificatie
Investering€ 199,- per persoon / excl. BTW en incl. lunch
Ik heb interesse. Neem contact met mij op

Bij het dimensioneren van een elektrische installatie moet meer en meer rekening gehouden worden met EMC fenomenen, zowel laag- als hoogfrequent.

Tijdens dit seminar wordt een duidelijk overzicht gegeven van alle fenomenen en regelgevingen die hierop betrekking hebben.

Door het inzetten van niet lineaire belastingen, zoals industriële computers, frequentieregelaars, ledverlichting e.d. kunnen er netstoringen of fenomenen ontstaan die de kwaliteit van de voedingsspanning beïnvloeden.

Inhoudelijk:

Met name wordt aandacht besteed aan harmonische vervorming, ook wel laag frequente EMC fenomenen genoemd. Ook door de toename van vermogenselektronica zijn hoogfrequent storingen een niet te verwaarlozen fenomeen.

Tijdens het seminar worden van de volgende fenomenen, de oorzaak, het gevolg en een oplossing gepresenteerd en gedemonstreerd in een demomodel van een machine:

  • Spanningsonderbrekingen.

  • Spanningsdips.

  • Harmonische spanningen en stromen.

  • Schakelverschijnselen.

  • Elektromagnetische velden.

Voor wie?

Dit seminar is bedoeld voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in de EMC kwaliteit van de elektrische installatie. Zoals bijvoorbeeld: hardware engineers, storingsmonteurs, projectleiders, inspecteurs, adviseurs en facility managers.

Waarom sluit het seminar EMC en Power Quality aan?

Het gehele elektromagnetische spectrum van 50Hz tot GHz komt tijdens deze dag aan de orde waarbij de deelnemer na afloop van deze dag inzicht heeft waar hij/zij in de installatie op moet letten.

Review Seminar EMC en Power Quality

‘Praktisch, enthousiast, op basis van de vigerende normen.’