Legenda
E-learning Een online (interactive) manier van leren via een link op de website. Webinar Een online interatieve training die rechtstreek door een presentator wordt gegeven via webcam en microfoon. (Speed) seminar Een bijeenkomst waarbij een expert kennis deelt over een bepaalde technologie of thema. Uitwisseling van kennis staat voorop. Workshop Een bijeenkomst waarbij theorie en praktijk bij elkaar gebracht worden. Er wordt vaak aan de hand van opdrachten gewerkt.
Basic
Advanced

Seminar Gestructureerd programmeren 8

Classificatie
InvesteringGratis
Data29 september 2020 09:00 - 16:00
Locatie Zevenaar
Direct inschrijven (mijzelf en/of anderen)

Het programmeervak in Nederland staat op een hoog niveau. Toch is een extra kwaliteitsimpuls mogelijk door te programmeren volgens de norm IEC 61131-3. Het juist hanteren van deze norm biedt zowel voor de programmeur als opdrachtgever meer efficiency en kwaliteit.

Wie overstapt op IEC 61131-3 boekt op termijn belangrijke winst. IEC 61131-3 standaardiseert alles wat met programmeertalen te maken heeft en biedt engineers technieken om gestructureerd software te ontwikkelen. Modificaties en uitbreidingen kunnen zo sneller uitgevoerd worden.

Inhoudelijk:

Bert van der Linden, schrijver van een boek over gestructureerd programmeren volgens IEC 61131-3 en werkzaam bij de firma ATS, geeft de deelnemer tijdens dit seminar praktijkgerichte informatie in de vorm van handige richtlijnen en tips die een gestructureerd resultaat borgen. Hij maakt de deelnemer bewust van de gevaren van “vrij programmeren” én van de voordelen van IEC 61131-3. Hij geeft de deelnemer inzicht in gestructureerd programmeren in brede zin waarmee de kwaliteit van een applicatie is te verbeteren met behulp van de IEC 61131-3 norm.

Programma:

 

  • Inleiding gestructureerd programmeren.

  • Gestructureerd programmeren.

  • IEC 61131 en kwaliteit.

  • PLCopen.

  • Gestructureerd programmeren: ontwerpfase.

  • Gestructureerd programmeren: coderingsfase.

Voor wie?

Voor diegene die inzicht wil krijgen in gestructureerd programmeren in brede zin waarmee de kwaliteit van een applicatie is te verbeteren met behulp van de IEC 61131-3 norm. Zoals bijvoorbeeld:  software engineers, engineers, programmeurs en installateurs. Enige ervaring met het programmeren van industriële (technische) processen is wenselijk.

Dit levert het seminar Gestructureerd programmeren op:

Na afloop van dit seminar is de deelnemer bekend met de gevaren van vrij programmeren én van de voordelen van IEC 61131-3. De deelnemer krijgt inzicht in gestructureerd  programmeren waarmee de kwaliteit van een applicatie is te verbeteren met behulp van de IEC 61131-3 norm.

Review van dit seminar

‘Zinvolle dag, ik kan nu weer op een andere manier tegen de zaken aan kijken.’