Legenda
E-learning Een online (interactive) manier van leren via een link op de website. Webinar Een online interatieve training die rechtstreek door een presentator wordt gegeven via webcam en microfoon. (Speed) seminar Een bijeenkomst waarbij een expert kennis deelt over een bepaalde technologie of thema. Uitwisseling van kennis staat voorop. Workshop Een bijeenkomst waarbij theorie en praktijk bij elkaar gebracht worden. Er wordt vaak aan de hand van opdrachten gewerkt. Lunch Link & learn Link & Learn is onze tijdelijke "corona-proof" variant tót we weer samen kunnen lunchen. Een kosteloze en informele kennissessie van max. 2 uur bij u op locatie, onder het genot van een door ons verzorgde lunch. Training Een combinatie van theorie en praktijk waarbij vaardigheden worden verbeterd/vergroot.
Basic
Advanced

Workshop

IT-powered Automation

Classificatie
Investering€ 1195,- per persoon / excl. BTW en incl. Axioline starterkit
Ik heb interesse. Neem contact met mij op

Met de compacte besturingen van Phoenix Contact kunnen automatiseringsuitdagingen voordelig gerealiseerd en intelligent in een bedrijfsnetwerk geïntegreerd worden. Ze onderscheiden zich niet alleen door hun modulaire uitbreidingsmogelijkheden, eenvoudige programmering en een hoge performance. Dankzij de Ethernet interface, de vrij programmeerbare webserver en de integratie van de belangrijkste IT-protocollen zoals FTP, SNMP, SMTP of HTTP kunnen deze compacte besturingen veel meer dan de traditionele PLC’s.

Inhoudelijk:

Tijdens deze inspirerende workshop ontdekt de deelnemer de voordelen van onze compacte besturingen en na de workshop kan de deelnemer direct aan de slag met de gratis starterkit!

Voor deze workshop kan gekozen worden uit een gratis en compleet voor gemonteerde starterkit bestaande uit:

  • een Axioline Controller AXC 1050 en Axioline IO modulen AXL F DI8/1 DO8/1, AXL F AI4 U, AXL F AO4

Programma:

  • Bespreken van de starterkit hardware.

  • Bespreken van de structuur van een applicatie conform IEC 61131-3.

  • Het realiseren van een nieuw project conform IEC 61131-3.

  • Het programmeren van een applicatie volgens de programmeertalen conform IEC 61131-3.

  • Het toepassen van Functie bouwstenen, User Defined Datatypes en Libraries.

  • Het bespreken van Tips & Tricks.

  • Bespreken van een voorbeeldprogramma.

  • Zelfstandig enkele opdrachten uitvoeren.

  • Het programmeren van de webserver van de PLC.

Voor wie?

In deze workshops gaan we er van uit dat de deelnemer enige ervaring heeft met het programmeren van PLC’s in het algemeen. Indien de deelnemer dit niet heeft dan vragen wij dit aan te geven bij de aanmelding. Wij nemen dan contact met de deelnemer op om een speciale training te organiseren.

Dit levert de workshop IT-powered Automation op:

Na afloop van deze workshop weet de deelnemer hoe eenvoudig PLC’s kunnen worden geprogrammeerd conform de norm IEC 61131-3.

PLCnext Technology:

PLCnext Technology combineert de betrouwbaarheid van een PLC met de flexibiliteit van een smart device. Dat maakt de weg vrij voor open, flexibele systemen, veilig verbonden met het internet.

https://www.plcnexttechnology.nl/next-step/

Of meld u aan voor onze Workshop PLCnext Technology:

In een snel veranderende wereld, waarin meer apparaten dan mensen met het internet zijn verbonden, zal ook de industriële automatisering een fundamentele verandering ondergaan.

Precies daarom is de PLCnext Technology ontwikkeld, een innovatief besturingsplatform dat compleet nieuwe vrijheidsgraden biedt. Geen beperkingen meer van gesloten, fabrikant specifieke systemen maar nieuwe mogelijkheden dankzij hét open en flexibele PLCnext platform!

Meer informatie over de Workshop PLCnext Technology:
https://www.phoenixcontactacademy.nl/programma/workshop-plcnext-technology 

Review Workshop IT-powered Automation

‘Het was een leerzame training die voor een leek goed is te volgen.’