Legenda
E-learning Een online (interactive) manier van leren via een link op de website. Webinar Een online interatieve training die rechtstreek door een presentator wordt gegeven via webcam en microfoon. (Speed) seminar Een bijeenkomst waarbij een expert kennis deelt over een bepaalde technologie of thema. Uitwisseling van kennis staat voorop. Workshop Een bijeenkomst waarbij theorie en praktijk bij elkaar gebracht worden. Er wordt vaak aan de hand van opdrachten gewerkt.
Basic
Advanced

Seminar Speed seminar PLCnext Technology 7,5

Classificatie
InvesteringGratis
Data17 juni 2020 15:30 - 18:00
19 november 2020 15:30 - 18:00
Locatie Reeuwijk
Direct inschrijven (mijzelf en/of anderen)

In een snel veranderende wereld, waarin meer apparaten dan mensen met het internet zijn verbonden, zal ook de industriële automatisering een fundamentele verandering ondergaan.

Precies daarom is de PLCnext Technology ontwikkeld, een innovatief besturingsplatform dat compleet nieuwe vrijheidsgraden biedt. Geen beperkingen meer van gesloten, fabrikant specifieke systemen maar nieuwe mogelijkheden dankzij hét open en flexibele PLCnext platform!

Inhoudelijk:

Tijdens dit speed seminar maakt de deelnemer kennis met unieke kenmerken van de PLCnext Technology. We bespreken de architectuur van de klassieke PLC, de PLCnext Technology en andere besturingsoplossingen. Ook spreken we de Execution & Synchronisation Manager waarmee totaal verschillende programmaroutines gemanaged kunnen worden zoals bekend van de klassieke PLC. Daarnaast komt de Global Data Space aan bod waarmee data consistent tussen de verschillende programmaroutines kan worden uitgewisseld. Tenslotte ervaart de deelnemer aan de hand van verschillende demonstraties welke voordelen de PLCnext Technology biedt en hoe eenvoudig data met de ProfiCloud kan worden uitgewisseld.

 

Voor wie?

Een interessant seminar voor met name software engineers en R&D-managers die nieuwe kansen willen creëren binnen de industriële automatisering.

Na afloop heeft de deelnemer antwoorden op de volgende vragen:

  • Waarom is de PLCnext Technology ontwikkeld?
  • Hoe ziet de architectuur van klassieke PLC’s, PLCnext Technology en andere besturingsoplossingen eruit?
  • Wat maakt de PLCnext Technology zo uniek?
  • Wat zijn PLCnext Technology, Componenten?
  • Welke programmeertalen en -tools kan ik gebruiken?
  • (Hoe) kan ik nieuwe functionaliteit integreren?
  • (Hoe) kan ik nieuwe communicatie protocollen integreren?
  • (Hoe) kan ik data met de Cloud uitwisselen?
  • Hoe zit het met de security?
  • Welke kenmerken heeft de PLCnext Controller AXC F 2152?

Review van dit seminar

‘Een goede instap tot de PLCnext Control, met daarbij een passende refresher omtrend het programmeren van PLC's.’