Legenda
E-learning Een online (interactive) manier van leren via een link op de website. Webinar Een online interatieve training die rechtstreek door een presentator wordt gegeven via webcam en microfoon. (Speed) seminar Een bijeenkomst waarbij een expert kennis deelt over een bepaalde technologie of thema. Uitwisseling van kennis staat voorop. Workshop Een bijeenkomst waarbij theorie en praktijk bij elkaar gebracht worden. Er wordt vaak aan de hand van opdrachten gewerkt.
Basic
Advanced

Workshop IT-powered Automation 6,5

Classificatie
Investering€ 995,- inclusief Axioline starterkit (artikelnr. 5990026)
€ 795,- inclusief Inline starterkit (artikelnr. 5990027)
€ 296,- zonder starterkit (reeds in bezit) (artikelnr. 5990029)
Data3 december 2019 09:00 - 16:00
4 februari 2020 09:00 - 16:00
24 november 2020 09:00 - 16:00
Locatie Reeuwijk
Direct inschrijven (mijzelf en/of anderen)

Met de compacte besturingen van Phoenix Contact kunnen automatiseringsuitdagingen voordelig gerealiseerd en intelligent in een bedrijfsnetwerk geïntegreerd worden. Ze onderscheiden zich niet alleen door hun modulaire uitbreidingsmogelijkheden, eenvoudige programmering en een hoge performance. Dankzij de Ethernet interface en de integratie van de belangrijkste IT-protocollen zoals FTP, SNMP, SMTP of HTTP kunnen deze compacte besturingen veel meer dan de traditionele PLC’s.

Inhoudelijk:

Tijdens deze inspirerende workshop ontdekt de deelnemer de voordelen van onze compacte besturingen en na de workshop kan de deelnemer direct aan de slag met de gratis starterkit!

Voor deze workshop kan gekozen worden uit een gratis en compleet voor gemonteerde starterkit bestaande uit:

 • Of een Inline Controller ILC 151 ETH met 8 digitale in- en 4 digitale uitgangen aan boord en twee Inline IO modulen IB IL 1/U/SF-PAC, IB IL AI 2/SF-ME, inclusief een educatie licentie voor programmeersoftware PC WORX en webvisualisatiesoftware WebVisit.
 • Of een Axioline Controller AXC 1050 en Axioline IO modulen AXL F DI8/1 DO8/1, AXL F AI4 U, AXL F AO4, inclusief een educatie licentie voor programmeersoftware PC WORX en webvisualisatiesoftware WebVisit (voor deze starterkit is een meerprijs van 200 Euro)

Programma:

 

 • bespreken van de starterkit hardware

 • bespreken van de structuur van een applicatie conform IEC 61131-3

 • het realiseren van een nieuw project conform IEC 61131-3

 • het programmeren van een applicatie volgens de programmeertalen conform IEC 61131-3

 • het toepassen van Functie bouwstenen, User Defined Datatypes en Libraries

 • het bespreken van Tips & Tricks

 • bespreken van een voorbeeldprogramma

 • zelfstandig enkele opdrachten uitvoeren

 • het programmeren van de webserver van de PLC

Voor wie?

In deze workshops gaan we er van uit dat de deelnemer enige ervaring heeft met het programmeren van PLC’s in het algemeen. Indien de deelnemer dit niet heeft dan vragen wij dit aan te geven bij de aanmelding. Wij nemen dan contact met de deelnemer op om een speciale training te organiseren.

Dit levert de workshop IT-powered Automation op:

Na afloop van deze workshop weet de deelnemer hoe eenvoudig PLC’s kunnen worden geprogrammeerd conform de norm IEC 61131-3, hoe goed ze kunnen communiceren met bijvoorbeeld een SQL-database en hoe economisch een applicatie middels de vrij programmeerbare webserver van de PLC kan worden gevisualiseerd.

Review van deze workshop

‘De training was goed alleen waar we meer van wilden weten was een klein stukje einde middag.’