Legenda
E-learning Een online (interactive) manier van leren via een link op de website. Webinar Een online interatieve training die rechtstreek door een presentator wordt gegeven via webcam en microfoon. (Speed) seminar Een bijeenkomst waarbij een expert kennis deelt over een bepaalde technologie of thema. Uitwisseling van kennis staat voorop. Workshop Een bijeenkomst waarbij theorie en praktijk bij elkaar gebracht worden. Er wordt vaak aan de hand van opdrachten gewerkt. Lunch Link & learn Link & Learn is onze tijdelijke "corona-proof" variant tót we weer samen kunnen lunchen. Een kosteloze en informele kennissessie van max. 2 uur bij u op locatie, onder het genot van een door ons verzorgde lunch. Training Een combinatie van theorie en praktijk waarbij vaardigheden worden verbeterd/vergroot.
Basic
Advanced

Seminar

Bliksem- en overspanningsbeveiliging

Ervaring van een deelnemer

‘‘Nuttig, erg technisch inhoudelijk.
Classificatie
InvesteringKosteloos
Data:
Klik op een datum om in te schrijven
13:30 - 20:00ZevenaarNederlands

Wat is overspanningsbeveiliging precies?

Doordat blikseminslag en overspanningen steeds grotere gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van uw (productie)proces, wordt overspanningsbeveiliging steeds belangrijker.

Een effectief beveiligingsconcept kan deze risico’s tot een minimum reduceren. De norm voor bliksem- en overspanningsbeveiliging NEN-EN-IEC 62305, is hierbij de basis voor een betrouwbaar beveiligingssysteem.

Inhoudelijk:

Tijdens dit seminar de basisbeginselen en werking van bliksem- en overspanningsbeveiliging behandeld. Dit seminar wordt in samenwerking met Schaap Bliksembeveiliging en Ontstoringstechniek bv en Van der Heide georganiseerd.

Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

  • Algemene introductie over bliksem.

  • Wat is de werking van overspanningsbeveiliging?

  • De belangrijkste normen op dit gebied.

  • Hoe kan een risicoanalyse worden uitgevoerd?

  • Waarom is een zoneconcept belangrijk?

  • Wat is de functie van een uitwendige bliksemafleiderinstallatie?

  • Het belang van aarding en potentiaalvereffening.

  • De verschillende typen overspanningsbeveiliging en hun werking.

  • Hoe kan ik overspanningsbeveiliging aansluiten?

Voor wie?

Dit seminar is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de risico’s ten gevolge van blikseminslag en overspanning. Denk hier bijvoorbeeld aan: hardware engineers, projectleiders, inspecteurs, adviseurs en installatieverantwoordelijken.

Redenen om een opleiding overspanningsbeveiliging te volgen:

Na afloop van dit seminar is de deelnemer op de hoogte van de basisbeginselen van bliksem- en overspanningsbeveiliging. Ook heeft de deelnemer een beter inzicht waarom onderwerpen als bliksem- en overspanningsbeveiliging maar ook aarding en potentiaalvereffening steeds belangrijker zijn bij de planning en realisatie van hedendaagse installaties.