Legenda
E-learning Een online (interactive) manier van leren via een link op de website. Webinar Een online interatieve training die rechtstreek door een presentator wordt gegeven via webcam en microfoon. (Speed) seminar Een bijeenkomst waarbij een expert kennis deelt over een bepaalde technologie of thema. Uitwisseling van kennis staat voorop. Workshop Een bijeenkomst waarbij theorie en praktijk bij elkaar gebracht worden. Er wordt vaak aan de hand van opdrachten gewerkt. Lunch Link & learn Link & Learn is onze tijdelijke "corona-proof" variant tót we weer samen kunnen lunchen. Een kosteloze en informele kennissessie van max. 2 uur bij u op locatie, onder het genot van een door ons verzorgde lunch. Training Een combinatie van theorie en praktijk waarbij vaardigheden worden verbeterd/vergroot.
Basic
Advanced

Seminar Bliksem- en overspanningsbeveiliging 8,6

Classificatie
InvesteringKosteloos (inclusief buffet)
Ik heb interesse. Neem contact met mij op

In verband met COVID-19 geven we tot het einde van dit jaar geen fysieke opleidingen. Op dit moment zijn we bezig om deze om te zetten naar een online variant. We houden u op de hoogte.

Wist u dat overspanningsbeveiliging steeds vaker verplicht is?

Doordat blikseminslag en overspanningen steeds grotere gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van uw (productie)proces, wordt overspanningsbeveiliging steeds belangrijker.

Een effectief beveiligingsconcept kan deze risico’s tot een minimum reduceren. De norm voor bliksem- en overspanningsbeveiliging NEN-EN-IEC 62305, is hierbij de basis voor een betrouwbaar beveiligingssysteem.

Inhoudelijk:

Tijdens dit seminar de basisbeginselen van bliksem- en overspanningsbeveiliging behandeld. Dit seminar wordt in samenwerking met Schaap Bliksembeveiliging en Ontstoringstechniek bv en Van der Heide georganiseerd.

Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

  • Algemene introductie over bliksem.

  • De belangrijkste normen op dit gebied.

  • Hoe kan een risicoanalyse worden uitgevoerd.

  • Waarom is een zoneconcept belangrijk.

  • Wat is de functie van een uitwendige bliksemafleiderinstallatie.

  • Het belang van aarding en potentiaalvereffening.

  • De verschillende typen overspanningsbeveiliging en hun werking.

Voor wie?

Dit seminar is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de risico’s ten gevolge van blikseminslag en overspanning. Denk hier bijvoorbeeld aan: hardware engineers, projectleiders, inspecteurs, adviseurs en installatieverantwoordelijken.

Dit levert het seminar Bliksem- en overspanningsbeveiliging op:

Na afloop van dit seminar is de deelnemer op de hoogte van de basisbeginselen van bliksem- en overspanningsbeveiliging. Ook heeft de deelnemer een beter inzicht waarom onderwerpen als bliksem- en overspanningsbeveiliging maar ook aarding en potentiaalvereffening steeds belangrijker zijn bij de planning en realisatie van hedendaagse installaties.

Review van dit seminar

‘Tijdens een nagenoeg informele sfeer werd het onderwerp bliksembeveiliging in grote lijnen bekwaam uitgelegd.’