Phoenix Contact reikt certificaat PLCnext Certified Engineer ASSOCIATE uit

v.l.n.r. Walter van Aken (Algemeen Directeur bij Phoenix Contact), Damian Bombeeck (Technical Consultant bij Phoenix Contact) en Bert van der Linden (Program Manager Technical Education bij Phoenix Contact Academy)

15 februari 2022

Bert van der Linden, Program Manager Technical Education bij Phoenix Contact Academy, overhandigt het certificaat PLCnext Certified Engineer ASSOCIATE aan Damian Bombeeck, Technical Consultant bij Phoenix Contact.

Met deze topprestatie loopt Damian voorop met zijn expertise over de PLCnext Technology. Daarnaast bevestigt hij zijn meerwaarde en is hij gekwalificeerd om de klanten van Phoenix Contact op een professionele wijze te ondersteunen. Damian heeft de opleiding PLCnext Certified Engineer ASSOCIATE gevolgd bij Phoenix Contact Academy en met een proeve van bekwaamheid afgesloten. De proeve van bekwaamheid bestaat uit het ontwikkelen van een applicatie, die optimaal gebruik maakt van de unieke kenmerken van de PLCnext Technology. “Damian is het ideale voorbeeld van de toekomstige automatiseringsengineer. Hij is in staat om traditionele technologieën te combineren met moderne en innovatieve technologieën.”, aldus Bert van der Linden.


Damian Bombeeck (Technical Consultant bij Phoenix Contact) heeft de opleiding PLCnext Certified Engineer ASSOCIATE succesvol afgerond.

PLCnext Certified Engineer certificaat
Het PLCnext Certified Engineer certificaat is een kwaliteitslabel voor software-engineers die zich willen onderscheiden in de markt met hun kennis over PLCnext Technology.
Een gecertificeerde engineer is in staat een solution-app te maken voor de PLCnext Controllers, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van het PLCnext Technology ecosysteem. Een solution-app is een real-time applicatie voor de PLCnext Controllers en bevat een mix van technologieën, zoals IEC programma’s en C++ programma’s. Bovendien weet de engineer aan welke eisen een real-time C++ programma moet voldoen en is hij/zij in staat om de app te laten communiceren (via bijvoorbeeld OPC-UA of REST) met andere apps in de PLCnext Controller.

Meer informatie over het PLCnext Certified Engineer programma