Legenda
E-learning Een online (interactive) manier van leren via een link op de website. Webinar Een online interatieve training die rechtstreek door een presentator wordt gegeven via webcam en microfoon. (Speed) seminar Een bijeenkomst waarbij een expert kennis deelt over een bepaalde technologie of thema. Uitwisseling van kennis staat voorop. Workshop Een bijeenkomst waarbij theorie en praktijk bij elkaar gebracht worden. Er wordt vaak aan de hand van opdrachten gewerkt. Lunch Link & learn Link & Learn is onze tijdelijke "corona-proof" variant tót we weer samen kunnen lunchen. Een kosteloze en informele kennissessie van max. 2 uur bij u op locatie, onder het genot van een door ons verzorgde lunch. Training Een combinatie van theorie en praktijk waarbij vaardigheden worden verbeterd/vergroot.
Basic
Advanced

Seminar

Cybersecurity voor OT- IEC 62443 helpt u hierbij (NIEUW)

Ervaring van een deelnemer

‘‘Goed overzicht rondom ontwikkeling wetgeving (NIS2) en norm 62443
Classificatie
Investering€ 199,- per persoon / excl. BTW en incl. lunch
Data:
Klik op een datum om in te schrijven
09:00 - 16:00ZevenaarNederlands
09:00 - 16:00ZevenaarNederlands

In het tijdperk van de digitalisering is niets zo belangrijk dan de bescherming van digitale gegevens en diensten – uw persoonlijke, maar vooral ook die van uw onderneming.

De beveiliging van uw onderneming bevindt zich in twee domeinen: IT (Information Technology) en OT (Operational Technology). Om de bescherming van uw netwerken en installaties te waarborgen, is het noodzakelijk om naar beide domeinen te kijken en een totaal veiligheidsconcept te ontwikkelen. De IEC 62443 is een norm die speciaal is ontwikkeld voor de OT-security en vult hierbij de ISO 27001 aan die hoofdzakelijk specifieke maatregelen voor de IT-security omvat. De IEC 62443 beschrijft de maatregelen ter vermindering van security-risico’s voor fabrikanten, systeemintegratoren en eindgebruikers.

Security-eisen omzetten naar oplossingen betekent veel belangrijke ontwerpkeuzes. Deze keuzes zijn niet eenvoudig want elke oplossing kent beperkingen (uitdagingen en zwakheden). Dit seminar geeft handreikingen om hiermee om te gaan.

Inhoudelijk:

Tijdens dit seminar wordt ingegaan op de IEC 62443 en komen onderstaande onderwerpen aan bod:

  • Cybersecurity wetgeving & (nationale) standaarden

  • De rol van IEC 62443

  • De structuur van de IEC 62443 (o.a. zones and conduits)

  • De IEC 62443 tijdens de implementatiefase (o.a. fundamentals requirements)

  • De IEC 62443 tijdens de onderhoudsfase (Device & Update Management)

  • Praktijkgerichte demonstraties over toegangsbeheer, security-profielen en Device & Update Management verdeeld over de dag; zo ziet een engineer hoe een security-eis omgezet kan worden naar een gedegen oplossing

Voor wie?

Een interessante dag voor iedereen die op zoek is naar inhoudelijke informatie over de IEC 62443 en met name eindgebruikers, machinebouwers en systeemintegratoren.

Dit levert het Seminar Cybersecurity voor OT op:

Na afloop van dit seminar is de deelnemer bekend met de IEC 62443 en beter in staat om cybersecurity te implementeren in uw organisatie.