Legenda
E-learning Een online (interactive) manier van leren via een link op de website. Webinar Een online interatieve training die rechtstreek door een presentator wordt gegeven via webcam en microfoon. (Speed) seminar Een bijeenkomst waarbij een expert kennis deelt over een bepaalde technologie of thema. Uitwisseling van kennis staat voorop. Workshop Een bijeenkomst waarbij theorie en praktijk bij elkaar gebracht worden. Er wordt vaak aan de hand van opdrachten gewerkt. Lunch Link & learn Link & Learn is onze tijdelijke "corona-proof" variant tót we weer samen kunnen lunchen. Een kosteloze en informele kennissessie van max. 2 uur bij u op locatie, onder het genot van een door ons verzorgde lunch. Training Een combinatie van theorie en praktijk waarbij vaardigheden worden verbeterd/vergroot.
Basic
Advanced

E-learning

PLCnext Engineer Basics

Classificatie
InvesteringKosteloos
Locatie:Virtueel
E-learning volgen

De PLCnext Engineer programmeeromgeving stelt de programmeur in staat om PLCnext controllers te programmeren. Deze e-learning module leert de deelnemer basisvaardigheden en bestaat uit informatie, screencast video’s, vragen en opdrachten.

Een deelnemer zal ongeveer een tot twee uur nodig hebben om de module te doorlopen.

Inhoudelijk

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • het werken met PLCnext Engineer projecten;
  • het programmeren van een IEC-programma;
  • het koppelen van een programma aan de Execution and Syncronisation Manager (ESM);
  • de integratie van een PROFINET IO device;
  • het declareren van globale variabelen en het configureren van de Global Data Space (GDS);
  • een programma debuggen met de verschillende tools en een programma analyseren met de Logic Analyzer.

Voor wie?

Deze e-learning module is voor PLC-programmeurs die beschikken over basiskennis van IEC 61131-3 en de basisvaardigheden van PLCnext Engineer willen leren;
PLCnext Engineer is de programmeeromgeving van PLCnext Technology.

Dit levert de e-learning module PLCnext Engineer Basics op:

Na afloop van deze e-learning module is de deelnemer bekend met de basisvaardigheden van PLCnext Engineer. Zoals het maken van een eenvoudig programma met PLCnext Engineer en de programma’s koppelen aan de ESM en de GDS.

Wilt u meer?

Vind nu de online training die voor u het meest geschikt is en word lid van de PLCnext Community. Van basiskennis tot hands-on programmeren, onze experts laten u live en online de wereld van PLCnext Technology zien. Profiteer van de kennis en ervaring van onze sprekers, stel uw vragen en kom in contact met andere gebruikers.