Legenda
E-learning Een online (interactive) manier van leren via een link op de website. Webinar Een online interatieve training die rechtstreek door een presentator wordt gegeven via webcam en microfoon. (Speed) seminar Een bijeenkomst waarbij een expert kennis deelt over een bepaalde technologie of thema. Uitwisseling van kennis staat voorop. Workshop Een bijeenkomst waarbij theorie en praktijk bij elkaar gebracht worden. Er wordt vaak aan de hand van opdrachten gewerkt. Lunch Link & learn Link & Learn is onze tijdelijke "corona-proof" variant tót we weer samen kunnen lunchen. Een kosteloze en informele kennissessie van max. 2 uur bij u op locatie, onder het genot van een door ons verzorgde lunch. Training Een combinatie van theorie en praktijk waarbij vaardigheden worden verbeterd/vergroot.
Basic
Advanced

Training

PLCnext Engineer

Classificatie
Investering€ 349,- per persoon / excl. BTW
Data:
Klik op een datum om je in te schrijven
09:00 - 16:00ZevenaarNederlands
09:00 - 16:00ZevenaarNederlands
09:00 - 16:00VirtueelNederlands
09:00 - 16:00VirtueelNederlands
09:00 - 16:00ZevenaarNederlands

PLC’s besturen al jaren allerlei eenvoudige tot complexe technische processen. Het automatiseren van deze technische processen is geen eenvoudige taak. Maar geïntegreerde ontwikkelomgevingen ondersteunen de gebruikers tijdens het uitvoeren van deze taak. De PLCnext Technologie beschikt ook over zo’n krachtige ontwikkelomgeving, namelijk PLCnext Engineer.

Wat is PLCnext Engineer?

PLCnext Engineer maakt het programmeren en beheren van een PLCnext-applicatie eenvoudiger door zijn intuïtieve gebruikersinterface, geïntegreerde hulpmiddelen zoals de programma-editors, global find and replace, cross reference, logic analyser en meer.

Inhoudelijk:

Tijdens deze training verhoogt de deelnemer het PLCnext Engineer beheersingsniveau door de optimale mix van theorie, demonstraties, oefeningen en praktijkopdrachten. Deze optimale mix geeft de training een praktisch karakter. Dit wordt nog versterkt door de verschillende praktijkvoorbeelden.

Programma:

 • Een PLCnext-applicatie beheren.

  • Verbinding maken met een controller.
  • Een controller resetten, initiële configuratie uitvoeren en starten.
  • Monitoren en modificeren van het gedrag van een LD/FBD programma.
  • Een modificatie doorvoeren in een LD/FBD programma en programma’s vergelijken.
  • Een systeem diagnosticeren door gebruik te maken van verschillende informatiebronnen, zoals de systeemled’s, de notificaties in de geïntegreerde webpagina en bijvoorbeeld de cockpit en watch-windows van PLCnext Engineer.
 • Een PLCnext-applicatie programmeren.

  • De hardwareconfiguratie projecteren en/of automatisch inlezen.
  • Een FBD-programma schrijven en datatypen definiëren.
  • De webHMI configureren.
  • Softwareopbouw en executievolgorde.
  • Bibliotheken en het beheer.
  • Systeemvariabelen gebruiken in een PLCnext-applicatie.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor ervaren storingsmonteurs en software engineers, die al enkele jaren ervaring hebben met het programmeren en/of beheren van PLC-applicaties in hun werk- of leeromgeving. De nadruk in deze training ligt op het gebruik van PLCnext Engineer en minder op het programmeren c.q. configureren van een PLC-applicatie.

Dit levert de training PLCnext Engineer op:

Na afloop van deze training kan de deelnemer PLCnext Engineer optimaal inzetten voor het beheren, modificeren en programmeren van PLCnext-applicaties.

Wilt u meer?

Vind nu de virtuele training die voor u het meest geschikt is en registreer u als lid van de PLCnext Community. Van basiskennis tot hands-on programmeren, onze experts laten u live en online de wereld van PLCnext Technology zien. Profiteer van de kennis en ervaring van onze sprekers, stel uw vragen en kom in contact met andere gebruikers.

PLCnext Technology Community

Review Training PLCnext Engineer

‘Het concept om online trainingen te geven met technologie in de vorm van Teams past voor mij heel goed. Teamviewer gebruiken om het programmeer platform te bereiken en een camera op de hardware is geniaal! bandbreedte is daar wel een dingetje... echter maakte het de "expirience" zeer goed! scheelt weer een hoop grondstoffen en tijd (die we beiden maar weinig hebben en of kunnen betalen.)’