Legenda
E-learning Een online (interactive) manier van leren via een link op de website. Webinar Een online interatieve training die rechtstreek door een presentator wordt gegeven via webcam en microfoon. (Speed) seminar Een bijeenkomst waarbij een expert kennis deelt over een bepaalde technologie of thema. Uitwisseling van kennis staat voorop. Workshop Een bijeenkomst waarbij theorie en praktijk bij elkaar gebracht worden. Er wordt vaak aan de hand van opdrachten gewerkt.
Basic
Advanced

Seminar Draadloze netwerken in de industrie

Classificatie
InvesteringGratis
Data30 oktober 2019 09:00 - 16:00
Locatie Waalre
Direct inschrijven (mijzelf en/of anderen)

Draadloze netwerken evolueren in een hoger tempo dan PC’s: van enkele Kbit/s naar meerdere Gbit/s in 15 jaar. Dat biedt mogelijkheden voor toepassingen waar we tot voor kort nog vast zaten aan bekabelde technieken. Maar draadloze netwerken zijn wel iets anders dan een traditioneel netwerk maar zonder kabels.

Programma:

  • Inleiding.

  • Engineering van draadloze netwerken: antennes, vermogens budgettering.

  • Storingsbronnen, foutdetectie en fout reparatie.

  • Specifieke mogelijkheden en kenmerken van Bluetooth, WiFi en Trusted Wireless.

  • Cybersecurity van draadloze netwerken.

  • Afsluiting met overzicht draadloze technieken.

Omdat industrieel WiFi in veel opzichten hetzelfde is als het gewone WiFi, profiteert uw netwerk thuis ook van de op deze dag opgedane kennis.

Voor wie?

Voor diegene die zijn/haar kennis en vaardigheden op het gebied van traditionele netwerken wil uitbreiden met een brede kennis van steeds vaker toegepaste draadloze wireless netwerktechnologie. Zoals bijvoorbeeld: hardware engineers, engineers, projectleiders, inspecteurs, adviseurs en installateurs.

Dit levert de workshop IT-powered Automation op:

Na afloop van dit seminar is de deelnemer bekend met de mogelijkheden van de draadloze technieken WiFi, Bluetooth en Trusted Wireless. Er is voldoende kennis opgedaan om een keuze voor een technologie te maken bij een industriële toepassing.